Konrad Mathewos Suhr Staalby

Tilknytningsrytter

Mens de fleste stønner og gisper i bjergene, sidder Konrad Staalby gerne og synger. Den lette Frederiksberg-rytter er med sin lave vægt en udpræget klatrer. En ihærdig kæmper, der gerne spreder godt humør omkring sig.

“Konni”, som vennerne kalder ham, begyndte først at cykle som 15-årig, og har kørt med Ordrup CC lige siden. Derfor er vi glade for at have den altid smilende og grinende holdkammerat med på eliteteamet som tilknytningsrytter.

Han kommer til at få en fri rolle til løbene, hvor han kører i OCC-farver, men ellers følger Konni samme trænings- og løbsprogram som resten af teamet.

“Konrad har en rigtig god attitude. Han har stor humor og giver masser af holdånd. Han kæmper hårdt for det og skal slå til når det går opad,” fortæller sportsdirektør Michael Allan Olsen.

At Konrad kan køre i bjerge viste han i efteråret, hvor han kørte sit første udlandsløb i Spanien. Til trods for, at han styrtede kort efter efter start og måtte en tur i ambulancen for at få renset sår og lagt forbindinger på, lykkedes det ham, ene mand, at hente feltet lige inden finalebjerget og køre med da angrebene blev sat ind. Med blodige sår og hullet tøj kæmpede Konni sig op ad det 10 km lange bjerg og sluttede kun få minutter efter den vindende pro-rytter.

Det udløste stort bifald og – et par måneder senere – et tilbud om en plads på et af de lokale andalusiske hold. Det takkede den nystartede gymnasieelev dog pænt nej til. Men ingen tvivl om, at Sydeuropas bjerge kalder på Konrad.