Albert Withen Philipsen

Danmarksmester i Cyclecross, Europamester i mountainbike, og senest en overbevisende 8. plads til VM i Cross. Albert Withen Philipsen er et af dansk cykelsports helt store talenter, der også viste imponerende styrke på landevejen i 2022. I år kører han for Tscherning Cycling Academy.

Med en 2. plads i enkeltstart og en 3. plads i linjeløbet til DM samt en samlet 2. plads til Tour de Himmelfart beviste den nordsjællandske rytter, at han kan gøre sig gældende på tværs af disciplinerne.

Albert kommer fra Holte Mountainbike Klub, hvor han kørte som U17-rytter. Nu er han rykket op i juniorrækkerne og har sagt ja tak til at køre for Tscherning Cycling Academy.

Europamesteren betragter sig selv om en alsidig rytter. “Men hvis der er noget, jeg er bedre til end andet, er det nok tempokørsel og TT,” fortæller rytteren om sig selv.

“Albert er et kæmpe talent,” fastslår sportsdirektør Michael Allan Hansen om Withen, der også er udtaget til bruttolandsholdstruppen. “Han er uden tvivl en af dem, der kan køre med om medaljerne til et VM.”

“Albert får frie tøjler til at køre både mountainbike, cross og landevej,” fortæller sportsdirektøren. “Konkurrencen bliver hård på landevejen og Albert skal gøre sig en masse erfaringer i juniorfeltet. Men han har udholdenheden og styrken til at køre modstanderne trætte og er ikke bleg for at tage en tørn for holdet.”